2022. november 8., kedd

Datolyaszilva kenyér



Datolyaszilva szezon alkalmából sütögettem egy kicsit:

Datolyaszilva kenyér

Hozzávalók

450 gr liszt /negyede nálam teljes kiörlésű, de ízlés kérdése/
1 1/2 teáskanál só
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt szerecsendió
300 gr cukor
225 gr olvasztott vaj
4 tojás, kicsit felverve
160 ml diólikőr (vagy konyak, brandy) - ha nem szeretnél alkoholt, narancslé is megfelel
500 ml datolyaszilva püré (kb. 3-4 darab puha, teljesen érett datolyaszilva belseje)
200 gr apróra vágott dió
250 gr mazsola és aszalt datolyaszilva darabok /vagy bármi más apróra vágott aszalt gyümölcs/

Ez a mennyiség két hosszúkás gyümölcskenyér formára elég. Melegítsük elő a sütőt 180ºC fokra. Az első 5 száraz hozzávalót keverjük el egy nagy tálban, majd adjuk hozzá és keverjük el a vajat, a tojást, a likőrt, a datolyaszilva pürét, majd a diót és a mazsolát. Süssük 1 órán át, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. A végeredmény magáért beszél majd….

Nincsenek megjegyzések: